OM OSS

År 1996 hade en australiensisk skidåkare en djärv ambition - att utveckla kläder som skulle förbättra prestationen och hjälpa till med återhämtningen. Han konsulterade med forskare från NASA och andra experter, det tog fem år att designa, testa och finjustera innan det första paret SKINS-tights lanserades i Australien 2002.

Ordet spreds sig snabbt att SKINS hjälper dig att prestera bättre och återhämta dig snabbare. I grund och botten får de dig att känna dig som en superhjälte – och du ser lite ut som en också. Professionella idrottare var de första som kom att använda dem, långt innan amatörutövare anslöt sig till festen.
Företaget har vuxit snabbt under det senaste decenniet, och fortsätter att leda innovationen av den sportkategori som den skapat och vår inställning har inte förändrats någonting. SKINS uppdrag är enkelt: att radikalt förbättra idrottsvärlden, ett par tights åt gången. När du har en produkt som är vetenskapligt bevisad av många oberoende studier säger du bara som det är. Ingen hype krävs.
Idag ligger SKINS globala huvudkontor i Schweiz men våra australiensiska rötter finns kvar. Den globala tillväxten har också gjort att regionala kontor har öppnats i Storbritannien, USA och Frankrike och vi har ett distributionsnätverk som sträcker sig över alla större regioner runt om i världen.


TRAIN HARDER, PERFORM BETTER, RECOVER FASTER

Varför SKINS?

Kroppsmedvetenhet

Skins stimulerar sensoriska receptorer för att hjälpa leder och muskler att förstå var de är och vilken position de ska vara i.

Kontrollerade rörelser

Skins stabiliserar och kontrollerar kärnmuskelgrupper och förbättrar form och hållning.

Förbättrad styrka

Skins förbättrar kroppsstyrka, bibehåller din motståndskraft och styrka genom hela träningspasset

Tona och forma

Skins minskar muskelrörelser och håller din kropp balanserad.

Återuppbyggnad.

Skins förbättrar blodcirkulationen och den naturliga återhämtningsprocessen för att hjälpa dig att återhämta dig snabbare.